Boerenkool maken omvat veel meer recepten dan alleen maar stamppot, en altijd erg lekker. Het is een typische wintergroente en eigenlijk maken de meeste mensen hier in Nederland er vooral boerenkoolstamppot mee.

Wat eigenlijk best wel zonde is, want boerenkool is een hele diverse en gezonde groente waar je veel meer mee kan dan het fijnstampen met wat aardappelen en serveren Achtergrens voor VW T6 Tailgate Abs Plastic volledige lengtemet spekjes, jus en een stuk rookworst.

Het is ook een bijzondere groentesoort,Napapijri in Jasje Unisex Ari N0YKA9A54 oranje Mod.N0YKA9A54 want eigenlijk is boerenkool pas echt lekker als er net even de vorst overheen is geweest. Vandaar dat op het land de stronken— Karin Vermeulen (@Lasomaplda) blijven staan totdat het buiten gevroren heeft. Dat komt omdat de suikers in de plant tijdens de vorst veranderen.

Dat wil overigens niet zeggen dat de groente zonder vorst niet te eten is. Minstens met zo lekker, maar voor de stamppot boerenkool nog even laten staan.Deze kamerplant is namelijk dol op water en kun je haast niet verdrinken

Hoewel je natuurlijk nietMAJOR CRAFT NANO ALLOY KROY AutoBON LICHT JGGING ROD NP-Jack altijd verse boerenkool hoeft te nemen. Je kunt ook rustig een pak uit de diepvries nemen in de supermarkt.

Stamppot Boerenkool maken en meer

Een stamppot maken is dus de manier waarop wij Nederlanders deze groente graag klaar maken. En dan natuurlijk een grote pan vol, want we zijn het er allemaal over eens dat deze Want ook al heeft het stel het zo goed op Bonairestamppot de volgende dag opgebakken nog lekkerder is.

Boerenkool maken kun je met veel verschillende recepten, alhoewel dat dus in de Nederlandse keuken niet al te vaak gedaan wordt.

maar komt waarschijnlijk door het hardwerkende stel op Bonaire wat een doorzetters

Recept boerenkool

Het standaard recept voor stamppot boerenkool

Keuken Nederlands
Keyword boerenkool
dan kun je ‘m toch beter overslaan

Bereiding

 1. De aardappelen schillen en in stukken snijden. Nog even goed wassen.

 2. Doe ruim water in een grote pan en kook de aardappelen en de boerenkool samen in ongeveer 20 minuten.

 3. Afgieten in een vergiet en weer terug doen in de pan. Laat het geheel even uitdampen.

 4. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 5. In een steelpan de melk verwarmen met de boter. Als de boter gesmolten is de melk bij de aardappelen doen.EVERLAST FELPA CAPPUCCIO MILITAIRE FELPA man M229F03 G900

 6. Stamp met een pureestamper totdat een gladde puree met boerenkool is ontstaan.

 7. Eventueel op smaak brengen met peper en zout, en eventueel nog met honing.

 8. Doe de boerenkool op 4 borden, doe er jus en de rookworst bij.

Stoofpotjes

Omdat verse boerenkool eigenlijk alleen in de winter te krijgen is, is het wel leuk om te kijken welke andere winterse gerechten je kunt maken. Dus wat dachtom haar dochter en moeder op te zoeken je van een lekker stoofpotje?

Een stoofpot brengt ook dat echte winterse gevoel met zich mee. Lange, donkere dagen die bovendien ook nog eens heel koud kunnen zijn. Dan is erGaerne G.Luna Womannens Autobon Composite SPD Cycling schoenen UK 6 (RRP -655533;- 655533;169.99) niets fijner dan binnen een warme maaltijd bereiden.

 

Met stoofpotten kun je eigenlijk alle kanten op. Er zijn vegetarische varianten, waarbij de koolsmaak dus de boventoon kan voeren, maar ook stoofpotten met vis of vlees. Bij die laatste twee is de kool een extra ingrediënt wat zorgt voor extra smaak en als je het heel kort mee kookt, zorgt het ook nog eens voor een extra bite.

mooi- Militair militair trekje laarzen Combat Desert Jungle Hik Martin pywxb772263-Schoenen

Hoewel boerenkool boordevol zit met gezonde vitamines en voedingstoffen, zijn er ook wel manieren om de kool toe te voegen aan je lijst met eten dat je alleen mag in het weekend of zon- en feestdagen.Gloednieuwe Alder Stealth Ladies Wetsuit 4 3 afmeting 8

Boerenkoolchips zijn tegenwoordig helemaal hip en makkelijk te maken. Je zou hiervoor de fijne soort kunnen kopen, maar het is handiger om boerenkoolbladeren te kopen. Ook dit is weer op allerlei manieren klaar te maken. Eigenlijk net zoals dat er heel veel smakenDaiwa Freams Z Spinning Fishing Reel BRAND NIEUW Ottos Tackle World chips zijn. Wees creatief en speel een klein beetje vals met je dieet.

Salades

Veel mensen denken dat je deze koolsoort altijd warm moet bereiden, maar dat hoeft echt helemaal niet. Zo kan boerenkool ook heel erg makkelijk verwerkt worden in een salade.

Bijvoorbeeld met rode bieten, of juist een Aziatische dressing erbij.

Boerenkool kan natuurlijk wel erg hard zijn, maar ook dit is erg makkelijk te voorkomen. Dit geldt eigenlijk voor alle koolsoorten en dus is dit een tip je wilt onthouden als je vaak met kool werkt.RDX Muay Thai Fight korts MMA Grappling Kick Boxing TRennenks Martial Arts AU

 

Ongeveer een uur voordat je de salade wilt eten of serveren, leg je de koolbladeren alvast in de marinade. Niet alleen geeft dit extra smaak, maar het zorgt er ook voor dat de boerenkool iets zachter wordt.

Ovenschotels

Om toch maar weer even terug te komen op de warme boerenkool maken, vergeet dan ook de oven niet. Warmte en vocht zorgen ervoor dat de koolbladeren, Camiseta reserva Vissel Kobe 2019.afmeting L Podolski.al dan niet gesneden, zacht wordt en ook nog eens veel lekkerder gaat smaken.

Als het gaat om ovenschotels kun je ook ROMA TOTTI MAGLIA SHIR JERSEY CAMIETA OFFICIËLE SERIE A 1999 1999 RAREweer eindeloos combineren. Ga aan de slag met vlees, vis of juist allerlei soorten verschillende kaas. Hoewel de smaak voor sommigen excentriek is, is het toch heel goed te combineren met andere dingen.

Veel variaties

Er zijn met deze groente dus ontzettend veel variaties te maken, veel meer dan alleen de stamppot met rookworst en spek.AmbiBinden van Fischer 12 w o remmannen Ski Bindingen 2015

Bijvoorbeeld in de USA wordt de groente nagenoeg alleen als een soort sla gegeten, en in Duitsland kun je bij sommige supermarkten een ingeblikte variant kopen die je kunt serveren Adidas Climastorm mannenu's Hoog Jasje blauw Full Zip WaterBesteendig Sports Windjackmet gekookte aardappelen, worst of casselerrib. Dat overigens inderdaad een stuk vlees is dat goed past.

Boerenkool maken kun je met alle delen van de groente, denk er wel om dat eigenlijk de bladeren het lekkerste zijn. De stronken of bladstelen zijn vaak harder en Berk Lupina Padd Autobon Saddledus minder lekker. De stronken en bladstelen kun je bijvoorbeeld voor soep gebruiken.

Trek de bladeren dus van de stelen af, in een plukbeweging.Kijkers ergeren zich aan merkwaardige opmerkingen in 'Mr

 

En heel belangrijk, omdat deze groente toch op het land gekweekt wordt,Coleman xtreme 5 --Wheeled Cool Boxwas de bladeren altijd goed voordat je ze in een gerecht gebruikt.

Nog enkele tips voor boerenkool maken

 1. Hoe rekening met ongeveer CO19VIRUS STAY COOL GRAPPELIJKE VERGADERingSSPATEN250 gram per persoon. In een stamppot mag je best wel wat meer gebruiken zodat de smaak beter tot zijn recht komt. In salades en dergelijke is MacDERMOT iPRO SHAFT BRAND NIEUW IPRO SHAFT 3 8X10 VRIJ SCHEPEN250 gram per persoon voldoende.
 2. Verse, ongesneden boerenkool blijft ongeveer een week goed in de koelkast.
 3. Invriezen is geen enkel probleemMerrell Womannens Lulea WaterBesteendig wandelen schoen... blauw kudde purper Sports Buitenshuis. Zowel reeds klaargemaakt, als onverwerkt. Je kunt als het ware de gehele plant in de diepvries invriezen. Maar laat ze op het land staan totdat de vorst er overheen is geweest. In de diepvries blijft de groente ongeveer een half jaar goed houdbaar.

Advertentie